Doelgroepen en voedingsgebied

De school maakt deel uit van het Samenwerkingsverband (SWV) OOK (Optimale Onderwijs Kans) 3003. Het SWV bedient leerlingen, met een toelaatbaarheidsverklaring (TLV), uit de gemeentes Alphen-Chaam (m.u.v. postcode 5131), Breda, Dongen, Drimmelen (m.u.v. postcodes 4926 en 4927), Etten-leur, Geertruidenberg, Gilze, Rijen en Oosterhout.

De school wordt bezocht door leerlingen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar die door hun specifieke onderwijs- en begeleidingsbehoefte zijn aangewezen op de expertise van de school. In algemene typering gaat het om:

• zeer moeilijk lerende kinderen en/of
  • kinderen met een lichamelijke beperking en/of
  • langdurig zieke kinderen
  • kinderen met een meervoudige beperking

Het is van belang dat er binnen het regulier onderwijs of speciaal basisonderwijs niet tegemoet gekomen kan worden aan het onderwijs en ondersteuningsbehoeften van de leerlingen.